Nu öppnar ett nytt taproom på Ringön

Daniel Wasenack på Två Grisar är väldigt glad över att äntligen kunna öppna bryggeriets nya taproom.

I morgon är det premiär för Två Feta Grisars nya taproom på Ringön i Göteborg. Så nu finns ännu ett resmål på ölkartan i Göteborg.

Två Feta Grisar var klara med flytten till Ringön i våras och har sen dess jobbat med att få igång även restaurang och taproom. Restaurangen har haft öppet ett tag, men saknar fortfarande alkoholtillstånd. Men nu är alltså ett nytt taproom klart också och i morgon, fredag, slås dörrarna upp för första gången.

– Nu jävlar kör vi, det här blir bra. Det är mitt i bryggeriet och de som inte hänger så mycket i den här typen av lokaler kommer att få en positiv överraskning. Det är häftigt att sitta mitt i produktionen bland tankar och grejor.

Vid premiären blir det sex kranar med egen öl som finns för provsmakning. För det handlar om ett provsmakningstillstånd. Det är i restaurangen i andra änden av fastigheten som det kommer att bli ett bredare sortiment.

Planen framöver är att ha taproomet öppet regelbundet, men än så länge är inte allt klart.

– Vi vill inte konkurrera med oss själva, tanken är att vi ska har mer provningar, events och bryggkurser där. Vi vill sy ihop den verksamheten med restaurangen när vi blir klara med tillstånden där och om det blir fullt i restaurangen har vi möjlighet att öppna puben.

– Det kommer att finnas fasta tider för vårt taproom, men det kanske inte blir lika sena tider som för restaurangen.

Daniel berättar också att framöver blir det fler spännande öl att testa. Just nu väntar två special-ipor, som inte riktigt är klara än. Och det blir mer sånt.

– Jag har inte hunnit brygga så mycket specialbatcher än, men det kommer senare.

Totalt ska det gå in 80 gäster i Två Feta Grisars taproom. Sen tillkommer 60 platser utomhus, men inte i morgon.

– Vi stod och kikade på vädret, men det är så jäkla dåligt så det får vänta till våren.