Nu har även Roy fått prova sitt eget öl

Ölet som hyllade Roy Larner blev en nyhet över hela världen. Nu har huvudpersonen själv fått prova ölet och träffa David Mortimer-Hawkins från Frequency Beer Works.

Det var den 3 juni som terrorister slog till mot London och sammanlagt åtta personer dödades. Men dödssiffran hade förmodligen varit högre om inte Roy Larner hade funnits på plats.
Larner blev förbannad och gick till attack mot tre knivbeväpnade terrorister medan han skrek ”Fuck you I´m Millwall!”
Han blev knivhuggen flera gånger och fick vårdas på sjukhus, men under hans motstånd kunde ett stort antal människor sätta sig i säkerhet.
Hela historien om fotbollsfanatikern som stred mot terrorister fascinerade det då ganska nystartade bryggeriet Frequency Beer Works norr om Stockholm. De bryggde ett öl med just namnet ”Fuck you I´m Millwall” och det uppmärksammades i media runt om i världen.
Men det var faktiskt först i helgen som Larner själv fick chansen att prova ölet. Han fick då en flaska av David Mortimer-Hawkins, vd för Frequency Beer Works.
– Det var fascinerande. Jag visste inte vad jag skulle kunna vänta mig för vi hade inte träffat honom tidigare. Men det var otroligt kul att se hur glad och rörd han var över att vi gjort det här ölet för honom, säger Mortimer-Hawkins.

Han fick också en helt annan bild än man kanske kan tänka sig av en Millwall-supporter som slåss med beväpnade terrorister.

– Han var en väldigt ödmjuk och ganska lågmäld person.
Kontakten mellan Larkner och bryggeriet förmedlades av Tim V, sångare i legendariska punkbandet Sham 69 och även hängiven Millwall-supporter.
Nu återstår att se om ölet ska bryggas på nytt och landa på den brittiska marknaden. Efterfrågan på ölet har varit enorm, men importörer har inte varit lika intresserade.
– På Systembolaget var det nej direkt då det var en fotbollsöl. Och flera brittiska importörer var intresserade först, men ville sedan avvakta. Det är känsligt med Millwall och deras rykte, säger Mortimer-Hawkins.
Fortsatta kontakter ska avgöra om ölet bryggs igen för den brittiska marknaden.

– Jag överdriver inte om jag säger att vi har fått flera tusen mail från folk som vill köpa ölet. Det har bara funnits på svenska krogar och där har det sålt så att all öl i princip är slut.

Millwall har rykte om sig att ha bland Englands vildaste och mest våldsamma supportrar. Det har spelat in när brittiska importörer tvekat.
Men klubben gör sitt bästa för att bli av med den stämpeln. Bland annat är just Roy Larner inblandat i ett projekt mot rasism som genomförs av den engelska fotbollsklubben.