Nu blir det kött och öl även i Göteborg

Bildspel

Bild 1 av 3

Barchefen Linnea Egerlind och delägaren Niklas Elshazly ser fram emot att satsa i Göteborg.

Satsningen på öl blev en framgång i Stockholm. Nu satsar Brisket & Friends på samma upplägg när man inom kort öppnar i centrala Göteborg.

Satsningen började med en lunchrestaurang i Årsta, men konceptet utvecklades när Brisket & Friends öppnade en restaurang i Vasastan i Stockholm. Där satsade man, utöver Texasinspirerad brisket, även på öl i samarbete med Peter Pikulik på PKLK Bryggeri. Man utvecklade då varumärket Big Bone Brews.

Nu ska satsningen lanseras även i Göteborg. Den 12 februari är planen att öppna på Vallgatan i centrala Göteborg.

– Det känns väldigt spännande och vi ska profilera oss med både öl och mat, säger Linnea Egerlind som blir barchef.

Tolv kranar blir det från start och där ska det finnas öl från det egna varumärket. I övrigt blir det fokus på öl från Göteborg och USA.

– Vi har alltid velat öppna i Göteborg och tycker att det finns en himla kul ölkultur här. Vi är supernöjda med att ha fått tag på den här lokalen och älskar det här området, säger Niklas Elshazly som är en av delägarna.

Restaurangen ligger på en innergård vid Vallgatan och det blir bland annat en uteservering. Maten kommer att beställas vid entrén och sedan finns ölbaren och sittplatser en våning upp i lokalerna.

Man kommer att satsa på lunch såväl som kvällsöppet sju dagar i veckan på sikt.

– Målet är att vi ska vara tillgängliga för alla plånböcker. Vi kommer att servera flights och såväl stora som små glas och ölen ska gå att matcha till maten, säger Elshazly.

Under varumärket Big Bone Brew har det utvecklats runt 20 olika öl och de ölen kommer att dyka upp på kranarna även i Göteborg.

– Vi är ödmjuka inför att öppna i en ny stad, men vi ser fram emot det här, säger Elshazly.