Nu är satsningen i gång för fenomenet

Bildspel

Bild 1 av 3

Pelle Frost, Jonas Gustavsson och Oskar Delsing var på plats för att representera Göteborg i Köpenhamn.

 

Gothenburg Phenomenon ska sprida Göteborgsöl internationellt. Under torsdagen var det premiär på Fermentoren i Köpenhamn.

15 Göteborgsbryggerier, 15 öl. Så började resan för Gothenburg Phenomenon. Initiativet kommer från Pelle Frost och målet är att sprida öl från Göteborg runt om i världen.

– Vi försöker göra något som är bättre hela tiden. Jag vet inte varför Göteborg är så bra, men Göteborg är jävligt bra, säger intiativtagren Pelle Frost.

Under torsdagen var det premiär på Fermentoren i Köpenhamn och intresset var stort. Flera av Göteborgsbryggerierna hade representanter på plats och danskarna var nyfikna på ölen.

Det bjöds på en bra blandning av öl där det fanns syrliga öl, humliga öl, lager, porter och givetvis även ölet Gothenburg Phenomenon som bryggts just för detta.

– Jag vill jättegärna att det här ska spridas mer. Det enkla är att vi gillar varandra och tycker att det de andra gör är bra. Det här är den första internationella satsningen tillsammans, men jag tror inte det är den sista, säger Frost.

Här ovan ser du bilder från evenemanget på Fermentoren.