Norrlandsbryggeriet letar efter nya ägare

Sofia Lundström och Lina Ekström vill hitta nya ägare till Tjers Bryggeri. Foto: Ronny Karlsson.

Tiden räcker inte riktigt till. Därför är nu Tjers Bryggeri till salu och ägarna hoppas på kvinnor som driver det vidare.

 

Det var 2019 som Lina Ekström och Sofia Lundström tog över Tjers Bryggeri, efter att grundaren Frida Andersson ville ägna sig åt annan verksamhet.

Det innebar också att bryggeriet flyttade till Sävast utanför Boden. Men nu har ägarduon svårt att få till verksamheten så som de önskar.

– Vi har båda heltidsjobb och jag driver andra företag. Vi har inte hunnit med och då har vi fått ha personer anställda för att brygga öl. Då är det svårt att få lönsamhet i bryggeriet, berättar Ekström.

De kan tänka sig att sälja varumärke som bryggeriutrustning samlat, men också att dela upp försäljningen.

– Det finns intressenter, men vi tror att det kommer att ta lite tid. Vi kommer att köra vidare i väntan på en ny ägare, berättar Ekström.

I dag finns hela 20 tankar på vardera 240 liter och dessutom två bryggverk i samma storlek. Det ger en möjlighet att brygga många olika öl.

Förhoppningen är att bryggeriet ska bli kvar i de norra delarna av landet, där också de flesta av dagens kunder finns.

– Det vill vi absolut, och det vore förstås kul om det blir andra kvinnor som tar över. Det vore fantastiskt. Vi vill att bryggeriet ska leva vidare och att de nya ägarna ska brinna för det här så som vi gjort och som Frida gjorde, säger Ekström.