Förändring på gång för tillfälliga ölnyheter

Ulf Sjödin menar att kundernas önskemål om att ha tillfälliga ölnyheter på fredagar har varit en del i att flytta tillbaka lanseringsdagen från tisdagar. Foto: Montage/Systembolaget.

Nyheter varje vecka ska det bli även i fortsättningen. Men från och med november är Systembolagets tillfälliga nyhetssläpp tillbaka på fredagar.

Det var på grund av pandemin som Systembolaget i fjol gjorde om lanseringarna av sina tillfälliga nyheter. Man ville göra försäljningen jämnare över veckans olika dagar, och få bort de toppar som ofta blir på framför allt fredagar.

Tisdagar blev ny dag för nyheterna och man började också att släppa de här nyheterna varje vecka.

Men från och med 1 november är det fredagar som gäller igen.

– Våra kunder vill ha det så, och kunna köpa nyheterna när man ändå ska till Systembolaget på fredagar, säger Ulf Sjödin på Systembolaget.

Däremot kommer man att fortsätta att släppa nyheter varje vecka, eller åtminstone fyra gånger per månad. Den förändringen ser man positivt på.

– Det har varit lyckat att göra så, och det fortsätter så. Det blir snyggare på hyllorna också när de inte står tomt lika länge, säger Sjödin.

Antalet öl i det tillfälliga sortimentet har ökat en hel del under de senaste åren, och det släpps i dagsläget runt tio öl per vecka. Ofta handlar det då om lite dyrare öl som släpps i mindre volymer.