Nolia kör ölvandring med 19 olika stopp

Nolia Beer är mer än bara en ölmässa. Nu arrangeras en ölvandring i Umeå med hela 19 olika stopp.

Nolia Beer hade sin premiär i fjol och blev då en uppskattad ölmässa. I år satsar man igen och då ska mässan utökas. Men redan på fredag fixar personerna bakom mässan ett ölevent.

Då genomförs nämligen en ölvandring med ölrelaterade frågor på hela 19 olika platser.

– Vi vill tillsammans med smakställen som pubar, barer, delikatessbutiker och restauranger öka kunskapen om öl. Jag är jätteglad över att så många som 19 lokala ställen valt att delta, säger Sussi Wikström, projektledare för Nolia Beer.

Vandringen på fredag genomförs klockan 13-19 och på varje stopp finns en fråga som ska besvaras. På flera av platserna underlättar det att köpa ett smakprov av ett öl för att kunna klara frågan.

– Självklart behöver man bara besöka så många platser man själv vill och att delta i vandringen är gratis. Besöker man minst fem ställen och besvarar två frågor samt skriver namn, mail, telefonnummer och lämnar hos någon av de deltagande besöksmålen deltar man också i möjligheten att få en överraskning, säger Sussi Wikström.

Från krögarna har initiativet tagits emot med öppna armar.

– Vi deltar för att vi vill dela med oss av vårt stora intresse, det vill säga öl. Kan vi öka folks intresse och kunskap om öl så är vi glada. Kan vi göra det på ett intressant och roligt sätt är det ett stort plus, säger Robin Abrahamsson på Rex Rådhuset.

En karta med alla utmärkta platser samt tipstalong finns utplacerade på alla besöksmål i vandringen. Man bestämmer själv var vandringen ska börja och var den ska sluta.