Nikola Sarcevic redo att möta ölpubliken

Bildspel

Bild 1 av 3

Nicola Sarcevic har sitt bryggverk på 200 liter i källaren hemma. På sikt vill han växa och hitta andra lokaler.

 

Rovers tioårsjubileum inleds med en riktig musikkväll. Millencolinstjärnan Nikola Sarcevic är en del i det, och kvällen blir också hans första riktiga träff med ölpubliken.

Beernews har tidigare skrivit om Sarcevic och hans uppstart av Mikrofonbryggeriet. Efter bara ett par månader har han hunnit med att brygga över tio olika öl. Nyfikenheten har vuxit både hos svenska öldrickare och hos Millencolinfans runt om i världen.

– Det finns fans som är nyfikna på min öl. Men det är nog inte många utomlands som kunnat prova ännu, säger han.

I dag brygger han i källaren på sitt hus och gör 200 liter åt gången. Bryggverket är ganska nytt, tidigare bryggde han på två mindre bryggverk. Inledningsvis blev det många olika ölstilar, men tanken är att fokusera mer på det han själv verkligen gillar framöver.

– Berline weisse, gose och ipa är sådant jag gillar att dricka och jag ska satsa på att göra mer inom de stilarna, säger han.

Punkbandet Millencolin, där Sarcevic är sångare och står för mycket av musiken, är fortfarande aktivt och bland annat blir det en spelning på Liseberg i sommar. Men inte längre turnéer är inplanerade och det passar bra för bryggarkarriären.

– Jag hoppas kunna sköta bryggeriet parallellt med musiken, det ska gå att kombinera, säger Sarcevic, som varit bosatt i Göteborg i ganska många år nu.

På måndag, när Rover inleder sitt tioårsjubileum, är Mikrofonbryggeriet ett av de inbjudna bryggerierna. Samma kväll kommer även Odd Island med före detta In Flames-medlemmarna Peter Iwers och Daniel Svensson.

– Det ska bli kul att träffa dom. Det här blir första gången som jag är ute på ett ställe när folk dricker min öl där. Sedan är det kul att det är just Rover, det var där jag började att dricka finöl en gång i tiden.

På sikt hoppas Nikola Sarcevic att bygga ett större bryggeri och att kanske involvera några fler personer i projektet. Men just nu handlar det om att prova sig fram och skapa nya öl. Precis som han skapar ny musik.

– Vi jobbar med nya låtar, det finns material och det är en process som pågår. Men det finns inget datum spikat när vi går in i en studio, säger han.