Nikola bryggde med vännen i Kalifornien

BIldspel

Bild 1 av 5

Bryggningen i Burbank blev också en chans för Nikola Sarcevic att träffa sin gamle vän Brian Herbertson.


 

Resan till Kalifornien handlade mest om semester. Nikola Sarcevic och hans Mikrofonbryggeriet hann även med ett samarbetsöl med en gammal god vän.

Samarbetet gjordes med bryggeripuben Simmzy´s i Burbank och blev samtidigt ett sätt att träffa sin gode vän Brian Herbertson.

– Han har jobbat åt oss i Millencolin när vi har varit ute på vägarna. Han var med på ett antal turnéer, och han har norska rötter så det blev mycket Sverige mot Norge då, minns Sarcevic.

Medan Millencolin fortfarande turnerar, har Herbertson lagt det jobbet åt sidan. I stället blev han först bryggare på Wick´s Brewing i Anaheim innan han blev värvad till Simzy´s.

– Vi passade på under min semester och gjorde en dubbel-IPA som är lite ljusare än en traditionell West Coast-IPA. Jag gillar ju egentligen det de gör på östsidan lite bättre, säger Sarcevic.

Bryggningen handlade om en hel del jobb, men också förstås om en del gemensamma gamla minnen. Bryggningen blev dessutom en utmaning med tanke på att amerikaner inte har samma måttenheter som vi svenskar är vana vid.

– Det är lite knöligare när de pratar om fahrenheit och ounces men det gick nog bra.

Nikola Sarcevic hoppas på att en del av ölen ska komma till Sverige men han vet inte säkert ännu.

Just samarbetsbrygder har det blivit en hel del för Mikrofonbryggeriet de senaste månaderna. Nio stycken på tre månader har han hunnit med. Utöver den hos Simzy´s har det mest varit i Sverige, men han har också hunnit med ett besök i Hamburg där han bryggde med Ratsherrn.

Utöver det brygger han fortfarande en del på bryggverket i källaren hemma i Göteborg, men har också jobbat med Spike och Rådanäs när det gäller större bryggningar. Nästa projekt hos Spike blir för övrigt en folköl.