Niklas tror mycket på traditionell öl

Sommar 2017

Niklas Gustafsson driver The Rover i Göteborg samt är delägare i Beerbliotek. Han tror att de traditionella ölstilarna kommer tillbaka mer och mer. Det svaret ger han i vår sommarserie.

1. Vilken öl var den första som verkligen gjorde att du fick ett ölintresse? Varför var det så?

– Fullers ESB var det som väckte mitt intresse på riktigt tror jag. Kombinationen av fruktighet, maltkropp och en balanserad beska var en ögonöppnare för min del.

2. Vilken/vilka öl tar du allra helst med dig till stranden en varm sommardag?

– Skulle gärna ta med mig ”A Moment of Clarity Session IPA” från Beerbliotek (inflika jäv här), Södermalmspilsner från Nils Oskar, Tropic Thunder från Dugges eller Tuborg RÅ (ofiltrerad). Törstsläckande och lättsamt måste det vara när det är varmt och härligt.

3. Vilken är den godaste öl du någonsin producerat/sålt? Vad är så bra med den?

– Jag är torsk på vår ”A Moment of Clarity”. Den tilltalar mig på så många plan. Den är frisk, fruktig och har en lättsam beska som tilltalar mina nuvarande smakpreferenser.

4. Vilket bryggeri har varit bäst i Sverige under 2017?

– 98% av det Olle Andersson (O/O – Stigbergets) har rört vid har imponerat enormt på mig. Samtidigt så tycker jag att Dugges har skickat ut en himla massa bira i världsklass.

5. Hur kommer Öl-Sverige att förändras de närmaste tre åren?

– Vi kommer att få se mer av traditionella ölstilar på tapeten igen. Ölstilar bryggda i gamla Tyska stilar (med en ev twist) kommer tex att få ett uppsving. Vi kommer även att få se en del nedläggningar alternativt sammanslagningar av bryggerier i Sverige då marknaden kommer att börja bli så smått mättad.

6. Vem vill du allra helst ta en öl med den här sommaren? Varför just den personen?

– Drömmen är att få genomföra ett fylleslag ihop med Dave Grohl och Barack Obama. De är i min fantasi galanta ”krökarkompisar” som jag skulle vilja tjöta lite mer med. Annars så är jag ganska nöjd om någon överhuvudtaget vill ta en öl med mig när jag väl tar mig tid till att göra det.