Klart med nya ägare för The Rover

The Rover i Göteborg får nya ägare. Niklas Gustafsson och Gary Mclachlan säljer det populära ölstället men behåller Ölrepubliken.

Redan 1 november tas det populära ölstället över av Andreas Jacob, Mattias Jacob samt Johan Morad.

– Det var dags helt enkelt, det är inte svårare än så. Jag känner att jag behöver komma ut och inspireras och göra något annat, säger Niklas Gustafsson.

The Rover har funnits med på Göteborgs ölscen sedan 1990-talet. Först under namnet The Irish Rover, men senare ändrades det till The Rover.

2006 tog Niklas Gustafsson och Gary Mclachlan över stället tillsammans med Pelle Frost, som numera jobbar med bland annat Brewers Beer Bar och All In Brewing.

Men nu är det alltså dags att lämna över till nya krafter.

– Det var lite vemodigt och jag var faktiskt ganska ledsen de första dagarna. Det har varit mitt skötebarn och min trygghet under många år. Men det känns ändå rätt och det kommer att bli bra även framöver, säger Gustafsson.

Gary McLachlan är den andre delägaren i The Rover som nu säljs.

Under åren på The Rover har Niklas Gustafsson kunnat följa hela den svenska ölscenens utveckling på nära håll. För fem år sedan gjordes också en stor om- och utbyggnad av baren.

– Det kändes enormt stort redan när vi tog över The Rover, och det har varit en fantastisk resa.

För några år sedan blev både Gustafsson och Mclachlan delägare i Beerbliotek och eventuellt blir det så att Niklas Gustafsson ska lägga mer tid där.

– Men först ska jag ut och resa lite. Det finnas massor att se och lära och det ska bli kul att samla på sig lite nya intryck.

Inledningsvis kommer The Rover att fortsätta som vanligt och målet är att all personal fortsätter att jobba där. Niklas Gustafsson blir även kvar som delägare i Ölrepubliken.

– Jag älskar restaurangbranschen och det blir säkert också något nytt projekt där framöver, säger han.