Niklas bytte bransch – men gör comeback

BIldspel

Bild 1 av 5

Niklas Gustafsson har helt bytt bransch och jobbar nu på Mr Bear Family.

 

I princip hela sitt vuxna liv har han ägnat åt öl. Men nu har Niklas Gustafsson sadlat om, även om det faktiskt blir en comeback i baren i kväll.

Allt började på Bishops Arms i Örebro och därefter har Niklas Gustafsson tillbringat åtskilliga år på olika barer i Göteborg.

Han känns igen av de flesta ölälskare i staden för sina många år på The Rover i Göteborg, men i höstas sålde man det stället.

– Just nu känns allt jättespännande och det var skönt att kliva ur sin bekvämlighetszon nu när det verkligen är gjort, säger han.

Det nya uppdraget blir i stället inom en helt annan bransch, Han ska nämligen bland annat och åka runt på festivaler för Mr Bear Family, som säljer schampo, raknings- och hårvårdsprodukter för män.

Företaget har en barber shop i Göteborg där man också säljer sina produkter, men där ska han inte jobba.

– Nej för Guds skull. Det finns ingen som vill att jag ska hålla i en rakhyvel, säger han med ett skratt.

Steget bort från ölvärlden är tydligt, men kanske ändå inte så långt.

– Jag känner mig ganska hemma och det finns saker som påminner om ölbranschen. Det handlar om trender och att fundera på vad som kommer härnäst. Men i den här branschen handlar det också om att förändra bilden av manligt och kvinnligt, män får faktiskt också vara lite fåfänga.

Han är fortfarande delägare i Beerbliotek och Ölrepubliken, men där håller han oftast en låg profil.

– Jag är med när det ska fattas större beslut hos både de företagen, men är inte med alls i det dagliga. Det känns skönt, jag behövde nog ett ordentligt break från ölbranschen, säger han.

För Niklas Gustafsson var det viktigt att ta ledigt efter att The Rover var sålt. Under några månader ägnade han sig åt att resa en hel, en framför allt blev det mycket träning.

– Jag har inte hunnit med att ta hand om mig själv och bestämde mig för att göra något åt det. Jag har min bakgrund inom kampsport, men när jag provar det känner jag att jag inte är 20 år längre. Men jag gillar hård träning och att utmana mig själv.

Nu tränar han en hel del cross fit, men gillar också att utmana sig själv inom konditionssporter. Sex dagar i veckan tränar han och då gärna hårt.

– Jag kommer att springa fyra långa lopp i år, och den största utmaningen blir Stranda Fjord Race. Där är målet bara att överleva, säger Gustafsson.

Stranda Fjord Race genomförs i Norge i augusti och loppet som Niklas Gustafsson är på 33 kilometer. Det låter kanske inte supertufft, men då ska man lägga till att stigningen uppför fjället under loppet är på drygt 3000 meter.

Mitt i träningen blir det ändå en come back i ölvärlden för Niklas. Tillsammans med tidigare kollegan Pelle Frost blir det en återförening i baren på The Rover i kväll.

– Det ska bli kanonkul, då ska vi hälla bärs för kung och fosterland.