Nervös väntan inför första ölfestivalen

Micael och Sofia Lysén driver företaget Lyxperience som tillsammans med Mat vid Siljan arrangerar Leksands Ölfestival. Foto: Robert Andersson

Till helgen är det premiär för Dalarna för Dalarnas ölfestival. Det är poddaren Micael Lysén som ordnar fest i Leksand. Vi har listan med bryggerier.

Micael Lysén från podden Ölvärlden har fullt upp med förberedelserna till Leksands Ölfestival som arrangeras på lördag denna vecka.

– Nu är det alla de här detaljerna man oroar sig för, allt man inte tänkt på, säger han.

Men han låter väldigt nöjd med hur det utvecklar sig och ser fram emot helgen.

– Det ska bli otroligt roligt. Vi har sålt 604 biljetter och det är inte dåligt för en kommun med 5000 invånare i centralorten.

– Det är osannolikt att vi säljer slut på alla biljetter, men vi har sålt 400 till kvällspasset så jag skulle gissa att det blir fullt i alla fall.

Totalt blir det 15 utställare, något färre än han hoppats på, efter några avhopp.

– När det handlar om små bryggerier kan en misslyckad bryggning innebära att de inte har nog med öl för en festival, säger Micael.

– Annars har vi en otroligt stark uppställning, med Dalarna i centrum och sen våra vänner utifrån.

Någon livepodd blir det inte under festivalen. Kompanjonen Robert Andersson har fullt upp med annat och även Micael Lysén tror att tiden kan bli en bristvara.

– Jag har lovat att hålla lite kurser i öl, men jag har inte tid för poddande. Har antagligen fullt upp med att rodda festivalen och släcka bränder.

Bryggerier

Oppigårds Bryggeri

Dala Bryggeri

Sälen Fjällbryggeri

Björka Brygghus/Rättviks Bryggeri

Leufstabruk bryggeri

Jämtlands Bryggeri

Stjernsund Brygghus

Bergslagens brygghus

The Beer Factory

Mora Bryggeri

5mans Bryggeri

Sahlins Brygghus

Nyckelbryggerier

Coppersmiths

Smedsbo Slott