Nu jagar de bryggerier till Nobelefterfesten

Mingel från en av de tidigare efterfesterna. Foto: SNNC

Varje år brukar några hantverksbryggerier få chansen att visa upp sig i de finaste av sammanhang, Nobelfestligheterna. Så även i år, men vilka det blir är fortfarande en öppen fråga.

Sedan 1978 har Students’ Nobel NightCap (SNNC) varit efterfesten till Nobelbanketten, med undantag för de senaste två åren då pandemin kommit i vägen.

I år är det i alla fall dags igen och precis som tidigare år ska några få hantverksbryggerier bjudas in, för att som bland annat This is how, Mohawk och Klackabacken gjort tidigare servera sina öl.

– Vi är så otroligt taggade inför Students’ Nobel NightCaps comeback. På grund av Covid fick tyvärr tillställningen ställas in både 2020 och 2021 men nu är vi äntligen tillbaka för att skapa den absolut häftigaste efterfesten någonsin, säger projektledaren Christoffer Carlson.

– Det är så extremt mycket passion som ligger bakom det här projektet, inte minst från de mer än 300 personer som på ren frivillig basis gör allt de kan för att skapa en fantastisk upplevelse.

Elsa Carlsson Christoffer och Carlson på Students’ Nobel NightCap (SNNC). 

Arbetet med att hitta bryggerier till årets fest pågår just nu.

– Vi hoppas att via era läsare kunna nå ut till bryggerier runt om i Sverige som aldrig ens hamnat på vår näthinna

Elsa Carlsson är den på SNNC som ansvarar för mat och dryck berättar att de söker passionerade bryggerier.

– Både för sitt hantverk, men även för studentengagemanget. SNNC byggs upp av eldsjälar som lägger en stor del av sin fritid på något de älskar. Vår förhoppning är att hitta bryggerier som matchar det drivet och bjuder på en produkt med hög kvalitet, säger hon.

– Vidare är en tydlig ambition att ge svenska aktörer en chans att representera sig på en av Sveriges exklusivaste efterfester. Vi ser otroligt mycket fram emot att arbeta med fler företag nu när december närmar sig med stormsteg.

Bryggerier som är intresserade av att vara med och servera sitt öl på SNNC kan höra av sig till info@snnc.se.