Även Klackabacken på Nobelfestligheterna

Att få träffa Bob Dylan vore en dröm för Tim Persson på Klackabacken i skånska Önnestad. Nu är han nästan där för bryggeriet kommer att leverera 40 lådor till Nobel NightCap. Samt Tim.

– Jäkligt spännande, kul att komma lite närmare kultureliten, säger Tim med glimten i ögat när vi ringer upp honom.

– De flesta pristagarna hänger nog i VIP-baren, men det vore rätt tufft att servera Dylan öl. Han är min musikaliska förebild. Men nu är vi bara gäster så det lär ju inte hända.

Det hela började på Stockholm Beer & Whisky Festival när Klackabackens What the Duck nominerades som bästa porter, och senare också vann.

– Folk från Nobels Night Cap blev nyfikna och kom fram och testade våra öl. Vi hade med oss fem kranar och en liten kyl, så totalt var det sju öl och jag tror att de provade de flesta, berättar Tim.

– Sen hade vi lite kontakter efteråt och jag skickade upp prover på resterande sortiment.

Nobels Night Cap arrangeras av KTH och äger rum efter Nobelmiddagen. Hälften av middagsgästerna och de flesta pristagarna brukar dyka upp. Totalt är det 2000-3000 på festen.

Beernews har tidigare skrivit om att även Mohawk fått en beställning.

De bestämde sig till slut för att gå på vinnarportern, vår hallonberliner, ipa och american pale ale.

– Total skickar vi upp tio lådor av varje öl och vi kommer att finnas i alla barer utom VIP-baren, säger Tim.

Klackabacken har ett samarbete med Stockholm Brewing i samma veva som Nobelfestligheterna, så det blir runt fyra personer åker upp till Stockholm. Men de har bara två biljetter och den ena är Tims.

– De andra slåss redan om den andra, säger han.

– Mitt största problem just nu är att få tag på en frack.