Mycket nytt på gång för Hönöbryggeriet

Bildspel

Bild 1 av 4

De nya tankarna är det första steget mot en utökat produktion för Mats Hansson.

Utökad tankkapacitet, satsning på burkar och mer öppet i den egna baren. Hönöbryggeriet tar nästa steg i utvecklingen och räknar med att brygga mer öl framöver.

Bryggeriet drivs av Mats Hansson som startade företaget 2014 och släppte de första ölen 2015.
Nu är han redo att utveckla verksamheten. Bryggverket på 500 liter blir kvar, men han satsar på större och mer moderna trycktankar.
– Jag har bryggt runt 30 000 liter men märker att efterfrågan ökar. Målet är att brygga 60 000 liter och jag tror att vi kan hamna där. Kanske redan nästa år, säger Hansson.
Han ser inga problem med att hinna brygga mer öl. Ett samarbete med CanMan ska nämligen inledas och det innebär ett steg från flaskor till burkar.
– Att brygga är inga problem och det är roligt. Men det har tagit för lång tid att tappa ölen på flaska och nu sparar vi en massa tid.

Utöver att brygga mer hoppas Mats Hansson också på att få mer tid till att hålla sin eget tap room öppet oftare. Placeringen av bryggeriet precis vid havet lär locka turister under sommarhalvåret, men nu har det bara varit öppet vid några tillfällen.

– Det ska bli mer tid för baren och även mer tid att träffa kunder och sälja öl. Det känns bra att ta det steget, säger han.
Hans öl har fått allt bättre fäste på Systembolaget, där det i dag finns i åtta olika butiker. Han hoppas också på att hinna få mer tid att bearbeta restaurangkunder även utanför Göteborgsområdet framöver.
På sikt finns också en förhoppning på att kunna anställa en bryggare, så det händer en hel del just nu på Hönöbryggeriet.
– Det känns som att vi går in i fas två. Vi kan inte göra mer med den nuvarande utrustningen och det känns som att det finns efterfrågan och att vi har ett bra varumärke, säger Hansson.