Mustaine vill göra öl för alla i världen

Hårdrocksbandet Megadeth har gjort sin egen öl. Efter en del diskussioner ändrades namnet från ”Head Crusher” till ”A Tout de Monde”.

Det är Megadeths frontman Dave Mustaine som varit inblandad i processen tillsammans med det kanadensiska bryggeriet Unibroue. Mustaine var länge inne på att ge ölet namnet ”Head Crusher”, men bakom namnbytet finns fler anledningar.

– När vi pratade med bryggeriet ville de hitta ett namn som knöt an till deras franska rötter. Alla deras öl har ett franskt namn och det finns en historia till varje namn, säger Mustaine på sajten Blabbermouth.net.

”A Tout de Monde” betyder fritt översatt ”Till hela världen” och är en låt som fanns med på Megadeths skiva Youthanasia 1994. Den släpptes också 2007 i en ommixad version där även Cristina Scabbia från Lacuna Coil fanns med.

– ”A Tour de Monde” är en av de mest populära amerikanska låtarna med fransk text uppe i Kanada. Dessutom syftar titeln verkligen på alla och vi vill att alla ska smaka vår öl, säger Mustine till Blabbernouth.net.

Ölet då. Ja det är enligt bryggeriet en smakfull torrhumlad saison på 4,5 proent med smak av humle och lite kryddor.