Musikfestival drar folk till bryggeri

Bildspel

Bild 1 av 4

Lennixx är ett av banden som spelar på festivalen. Hanna Larsson och Andrea Kallström är duon bakom bandnamnet Lennixx, och Hanna är syster med mer kända Zara Larsson.

 

Musik på bryggeriet har varit populärt hos Beerbliotek. Nu slår man på stort och kör en hel festival.

Det är den 30 maj som det blir en musikfestival på bryggeriet. Banden som spelar är Two Year Vacation, Ennui, Lennixx, Joe & The Anchor samt Flaws. DJ-andet ansvarar Molly Rock, Amanda Båmstedt, Petronella Askenbom och Hannah Prescott för.

– Det ska bli sjukt roligt. Redan när jag var här första gången möttes jag av glada miner och en entusiasm. Det är väldigt bra killar att samarbeta med, säger Jacob Ahlstrand, som ansvarar för festivalen tillsammans med Dennis Malmsten.

Redan 13.00 börjar festen och sedan håller man på hela eftermiddagen och kvällen. Beerbliotek har sedan ordnat så att de som vill på den officiella efterfesten på Lounge får åka buss dit.

– Vi tror definitivt att sådant här passar på ett bryggeri. Öl och musik har ju fungerat tillsammans förut och jag kan säga redan nu att vi gärna gör det här igen, säger Ahlstrand.

150 personer får plats i lokalen, och på sikt kan det bli möjligt att ta emot fler gäster. Ölen som serveras kommer förstås från Beerbliotek.

– Det har varit stort intresse för våra konserter tidigare. Vi tror att det här kan öppna dörrar mot nya människor och vi vill ha fler än ölnördarna här, säger Adam Norman på bryggeriet.

Arrangemanget kommer att vara både inomhus och utomhus, men scenen kommer att stå inomhus på Beerblioteks lager.

– Vi kommer att ha barer både inne och ute. Nu hoppas vi på 20 grader och lagom med sol, säger Norman.