Motionsloppet som alla ölälskare fixar

Vad sägs om ett motionslopp på 500 meter med två gratis öl, kaffe med munkar halvvägs och till och med möjlighet att få skjuts? Till helgen är det dags för välgörenhetsloppet.

Det är i staden Boerna, Texas, som det minst sagt annorlunda loppet genomförs. För startavgiften på 25 dollar får du en gratis öl vid starten hos bryggeriet Dodging Duck och efter målgång 500 meter bort väntar en ny öl hos Cibolo Creek Brewery.
Den som vill kan också ta en paus efter halva loppet, alltså 250 meter. Där finns kaffe och munkar och dessutom en rökruta.
Och om det inte räckte går det faktiskt att vara ännu mer osund om man betalar 25 dollar till. Då får man de båda ölen, och dessutom skjuts hela sträckan i en gammal folkvagnsbuss. Spm VIP-deltagare får du också en extra stor medalj för din insats.
Det osannolika loppet har gjort succé och är fullbokat, vilket har överraskat arrangörerna. Ska vi gissa att det blir plats för ännu fler deltagare nästa år, och därmed mer pengar till välgörenhet. Pengarna går till organisationen Blessings in a Backpack, som jobbar för att utsatta skolbarn ska få mat på helgerna.