Brewskival växer – kan bli 100 utställare

Större yta, uppemot 100 bryggerier och fler biljetter. Brewskival ser ut att spänna bågen ännu mer inför årets festival i augusti.

Brewskival har på bara två år seglat upp som Sveriges kanske bästa ölfestival. Hyllade bryggerier och gott om besökare kombinerat med fint väder har lett till att det varit succé båda åren som festivalen genomförts.

Efter förra årets festival pratades det om att dra ned antalet utställare, men det lär bli precis tvärtom.

– Det blir nog minst 85 bryggerier i alla fall, och kanske uppemot 100. Nästan alla som varit här vill komma tillbaka, och det kommer ju nya bryggerier hela tiden, säger Marcus Hjalmarsson.

För att kunna hantera fler utställare kan det också bli aktuellt med ett större festivalområde. Det är i så fall ytan bakom det tidigare området som ska användas, och i så fall skapa ett festivalområde som ser ut som ett U.

– Vi ska ha ett möte med Helsingborg Stad och ska försöka få tillstånd för den ytan. Det har låtit positivt så här långt, säger Hjalmarsson.

Brewskival har gjort sig känd som en festival med en hel del amerikanska bryggerier på plats. Det lär fortsätta precis så även i år.

– Det blir minst sju nya amerikanska bryggerier. Bland annat hoppas jag på Tree House.

I fjol var det Trillium och Other Half som var de stora dragplåstren och där var köerna långa direkt efter öppning.

Även i år kommer en hel del skånska bryggerier att bjudas in. Så här långt har biljettförsäljningen gått bra och 5500 biljetter är sålda. Med planen på fler bryggerier och större yta kommer också tankar på att släppa fler biljetter än i fjol.

– Det kommer att bli riktigt häftigt. 95 procent av bryggerierna som var här i fjol kommer tillbaka, det är jätteroligt, säger Hjalmarsson.