Nu har Trump fått ett eget öl i Danmark

Nu har Donald Trump fått ett öl uppkallat efter sig även i Danmark. Men det handlar inte alls om en hyllning till den amerikanske presidenten.

Det är Nörrebro Bryghus som står bakom ölet som är en ekologisk lager. Ölet har namnet ”Trump it! Lager against torture” och är ett samarbete med Dignity. Det är en organisation som kämpar för en värld utan tortyr.

”Vi i Dignity tycker att Trumps begeistring för tortyr är förkastlig. Tortyr är totalt oacceptabelt. Alltid. I hela världen. När du köper den här ekologiska lagern stöttar du vårt arbete. Tack”, står det på etiketten till ölet.

Det finns att köpa bland annat hos matvarukedjan SuperBrugsen, som ägs av Coop. Där ser man inga problem med att ha det här ölet på sina hyllor.

– Vi tar inte ställning till om Trump är en bra president eller inte, vi säljer ölen för att den är god. Men vi stöttar gärna Dignitys arbete, säger Coops informationschef Jens Juul Nielsen till BT.

Dignitys Christoffer Glud Grødlund menar att det här är första gången som det kommer ut ett öl som ska motverka tortyr i världen.

– Vi tycker det är viktigt att ibland angripa allvarliga problem med lite humor, annars står man nästan inte ut med verkligheten. Och vår etikett med den amerikanska presidenten lever upp till det, säger han till Expressen.