Fler motgångar – fyra taproom ska stängas

Modern Times stänger fyra av sina taprooms. Bilden är från San Diego, där verksamheten fortsätter som vanligt. Foto: Ronny Karlsson.

Motgångarna fortsätter för Modern Times. Nu tvingas bryggeriet att stänga hela fyra av sina taproom i västra USA.

Modern Times är bryggeriet som växte väldigt snabbt och som hyllats för många av sina öl runt om i världen. Man satsade också på att expandera efter att första ha öppnat fler taproom i San Diego-området.

Men under det senaste året har det varit tufft. Bryggeriet var ett av de som pekades ut när Instagramkontot ratmagnet bad om vittnesmål om olika övertramp inom ölbranschen, och bland annat bytte man vd på grund av det.

Men motgångarna fortsätter. Pandemin sägs vara en orsak till att man nu stänger fyra av sina taproom. Det handlar då om anläggningarna i Portland, Oakland, Santa Barbara och Los Angeles som stängs redan under veckoslutet.

– Det är en surrealistisk och smärtsam vändning för vår verksamhet och vi inser att det plötsliga beslutet sätter många personer som vi tycker om i svåra situationer, skriver bryggeriet i ett meddelande på sociala media.

Ett ganska stort antal personer blir av med sina jobb i samband med nedläggningarna och Modern Times hoppas att deras supportrar ska hinna dricka öl åtminstone en gång till på barerna innan de stänger.

Företaget ser stängningen som nödvändig och menar att det också ska vara starten på en ny vision för bryggeriet.