Morotsjuice i ölburk kostade 50 000

Att dricka morotsjuice ur en ölburk kan bli dyrt i Australien. Foto: Pixabay.

Att dricka morotsjuice ur en ölburk blev riktigt dyrt för 33-åringen. En långdragen process slutade i kostnader på runt 50 000 kronor.

Det var i Australien som den annorlunda händelsen utspelade sig under 2018. 33-årige Alex Snowball sågs dricka ur en burk med Foster´s Lager och det skedde på en plats där det inte var tillåtet med alkohol. Polisen stoppade Snowball och gav honom böter på motsvarande nästan 400 kronor.

Men det polisen inte visste var att Snowball avsiktligt gjorde detta som en protest. I burken fanns nämligen inte öl utan morotsjuice.

Polisen gav sig inte och krävde att böterna skulle betalas trots det. Men Snowball stod på sig och fick rätt i en domstol, som sade att han inte behövde betala böterna.

Ett nytt överklagande tog ärendet till Australiens High Court och där fick poliserna rätt. Problemet för Snowball var att han nu också dömdes att betala runt 50 000 kronor för domstolens kostnader.

– Vårt rättsystem kräver en reform. Det är bevisat att jag inte utförde brottet utan det här baseras på att man trodde jag gjorde det. Det kan inte vara rättvist, säger Snowball till The Telegraph.