Petter gillar öl från skånska kollegor

SOMMARFRÅGOR 2020

Petter Lindholm svarar på våra sommarfrågor. Här till vänster tillsammans med Mats Hägerfors. Foto: Ronny Karlsson.

Petter Lindholm på Brygghuset Finn är nästa ölprofil att svarar på våra sommarfrågor. Här är alla hans svar.

 

1. Hur har corona-viruset påverkat din ölverksamhet under våren? Vilka åtgärder har ni vidtagit?

– I mars så blev det totalstopp. Vi levererar vanligtvis mycket öl till restauranger och till olika event. Vi valde snabbt att satsa mer på produktutveckling och bredda sortimentet med Folk/Lättöl som delvis säljs direkt i bryggeriet och genom att släppa fler nya öl i systembolagets lokala sortiment samtidigt som vi såg över våra kostnader!

2. Vad blir det bästa med din sommar 2020?

– Vanligtvis brukar jag förlägga majoriteten av min semester under vinterns skidsäsong. Men trots det, så ser jag fram emot att kunna ta lite ledigt och njuta av sommaren. I skrivande stund är jag nyss hemkommen från en långweekend i Hunnebostrand som bjöd på god mat, god dryck, strålande sol och 23 grader i vattnet. Sommaren har bara börjat och jag ser fram emot mer avkoppling och njutbara stunder!

3. Vilket är det bästa svenska öl du har druckit så här långt i år? Varför är ölet så bra?

– Då majoriteten av årets ölevent varit inställda, så har jag inte haft möjlighet att prova så mycket öl av bryggarkollegorna i vår. Men häromdagen testade jag RajRajs dubbelipa Haze Ways och deras nya Lager, två riktigt bra uppfriskande öl som passar utmärkt under sommarens soliga dagar!

4. Frågan om gårdsförsäljning ska utredas av Socialdepartementet i höst. Tror du att det kommer att införas i Sverige?

– Inte här och nu, för tillfället finns det inte någon politisk vilja att genomföra gårdsförsäljning. Men jag tror på gårdsförsäljning i framtiden. Sen om det dröjer 5 år eller 30 år låter jag vara osagt!

5. Du får duka upp till en middag för fyra personer, där det äts god mat och dricks god öl. Vilka tre personer i hela världen skulle du vilja bjuda utöver dig själv?

– Såhär i coronatider lever man ju helt klart mer isolerat än vanligt och undviker sociala sammanhang i större utsträckning. Så jag ser framemot att coronasituationen ska gå över, så att man kan gå tillbaka till ett mer socialt liv igen utan armlängds avstånd. Och då kommer det bli många goda öl och middagar med nära vänner som jag inte sett på länge!