Corona slog hårt mot uppköpta bryggerier

Tre av AB InBevs uppköpta bryggerier tvingades stänga sina taprooms på kort tid. Foto: Pixabay.

Det har varit tuffa dagar för AB InBevs uppköpta bryggerier. PÅ tre dagar har lika många av deras bryggerier tvingats att stänga på grund av corona-viruset.

 

Det var en hel del protester och diskussioner i sociala media när världens största ölföretag, AB InBev, köpte upp tio olika amerikanska bryggerier för några år sedan.

De diskussionerna har tystnat och för flera av bryggerierna har uppköpen varit anledningen till att de kunnat expandera och satsa vidare.

Men de senaste dagarna har inte varit bra för bryggerierna. På tre dagar i början av månaden tvingades tre av de uppköpta bryggerierna att stänga sina taprooms på grund av corona-viruset.

Det började med Karbach Brewing i Houston, Texas, som 4 juli stängde sitt taproom för att en av de anställda testat sig och visat sig ha viruset. Dagen efter var det Platform Brewing, som kom med ett liknande meddelande. I det här fallet hade personen befunnit sig på deras taproom i både Cleveland och Columbus, så båda fick stängas.

6 juli var det sedan dags för Wicked Weed. Samma sak hände här och det ledde till att deras taproom i Asheville tvingades att stänga.