Myndighet begränsar folks alkoholinköp

Hälsovårdsmyndigheter i Sydney begränsar möjligheterna för boende i vissa områden att inhandla alkohol. Foto: Pixabay

I Sydney i Australien har nu hälsomyndigheterna i vissa områden börjat att begränsa antalet öl folk kan dricka under rådande nedstängning.

Boende i ett bostadsområde i Sydney stoppas från att köpa mer än sex öl per dag. Byggnaderna i området administreras av hälsomyndigheten och denna kommer nu att kontrollera de boendes matleveranser för att se till att de inte köper för mycket.

Anledningen sägs vara att man vill försäkra sig om anställda och boendes hälsa genom att begränsa alkoholintaget per dag.

Boende i området har protesterat mot att paket från vänner och släktningar har undersökts innan de har levererats till mottagare.

– De kontrollerar alla väskor och annat som kommer in i byggnaden och har konfiskerat gåvor. Vi får inte ha saker som spritflaskor, säger Robin Elhaj, en av de boende till news.com.au.

En talesperson för de lokala hälsomyndigheterna bekräftar att det finns begränsningar för boende i området, där covidpatienter och personer som isolerats bor.

Samtidigt är det oklart om myndigheten har någon rätt att begränsa leveranser av alkohol.

Men en talesperson för det lokala hälsodistriktet säger att NSW Health tog över kontrollen av byggnaderna för att hindra virusspridningen och att byggnaderna därmed faller under restriktoner för alkoholkonsumtion.

Läs mer här.