Mohawk redo för att utöka produktionen

Inkörningsperioden är klar och samarbetet fungerar bra. Nu ska Mohawk satsa på nya tankar och växa mer efter ett långt uppehåll.

Stefan Gustavsson som står bakom Mohawk är riktigt nöjd med att ha kommit igång med samarbetet hos Spike.

Efter att ha bryggt hos Vega fick han en paus i produktionen, när Vega växte snabbt och inte hade utrymme för andra bryggare. I augusti i fjol gjorde han i stället sina första batcher hos Spike.

– Jag hade ingen egen produktion på elva månader så det är skönt att vi kommit i gång så bra som vi gjort här. Nu vet både jag och Spike hur vi ska ha det i produktionen och allt fungerar bra, säger Gustavsson.

I dagsläget handlar produktionen till stor del om tre öl. Luscious IPA, Extra IPA och det nya folkölet Unfiltered Session Lager bryggs återkommande. Men med nya tankar på väg in ska det också skapas utrymme för att brygga mindre batcher.

2000 liter ska tankkapaciteten öka med och då kommer även produktionen att ta bättre fart. I år ser han ut att landa på cirka 30 000 liter öl.

– Målet var satt högre men dit når vi inte. Men med de nya tankarna på plats efter sommaren har vi en en kapacitet för att brygga cirka 60 000 liter per år, säger Gustavsson.

Dessutom har han en överraskning att erbjuda senare i år. En suröl ligger nämligen just nu på vinfat och det ölet blir färdigt under året.