Miljonsmuggling av öl stoppad i Malmö

Två misstänkt ölsmugglare har anhållits i Malmö. Foto: Tullverket

Tiotusentals flak med öl. Så mycket misstänks de båda Malmöborna ha smugglat in till Sverige. Men nu har Tullverket stoppat de båda.

Smuggling av öl och annan alkohol till Sverige från Danmark och Tyskland är inte så ovanligt, men sällan handlar det om så stora mängder som i det här fallet.

Polisen beskriver det som att ”tiotusentals flak” med öl ska ha smugglats in i Sverige. Exakta mängden smugglad öl vet man inte, men om man tänker att det handlar om 20000 flak med 50-centiliters öl skulle det handla om 240 000 liter, och det är betydligt mer än de flesta svenska hantverksbryggerier producerar på ett år.

I samarbete med Ekobrottsmyndigheten, Försäkringskassan och Skatteverket kunde Tullverket slå till mot de två personerna under tisdagen.

– Det är miljonbelopp vi pratar om. För vår del rör det illegal införsel av alkohol, och de andra myndigheterna har andra misstankar mot dem, säger säger Michael Nelander, regionchef vidTullverket till Sydsvenskan.

Smugglingen ska ha genomförts över Öresundsbron och än så länge vet inte myndigheterna vart alkoholen tagit vägen efter att den kommit in i Sverige. Förhoppningen är att den utredning som pågår ska ge svar på bland annat den frågan.