Bryggeri ger fingret till öljättens kampanj

De anställda på Flat Tail protesterar på sitt eget sätt mot att deras slogan stulits. Foto: Flat Tail.

AB InBev-ägda 10 Barrel har börjat att använda en slogan som redan använts i ett decennium. Det fick gänget på Flat Tail att reagera på sitt eget sätt.

AB InBev är världens största ölföretag och de fortsätter att reta upp såväl bryggare som konsumenter i craft beer-världen.

När man för några år sedan köpte upp ett antal mindre bryggerier var reaktionerna starka, och nyligen meddelade AB InBev att man köper upp Craft Beer Alliance med bland annat varumärket Kona Brewing.

Men det är inte bara uppköpen som skapar reaktioner. Bryggeriet Flat Tail i Oregon har reagerat starkt efter att 10 Barrels, ett av de bryggerier som köpts upp, börja att använda ”Dam Good Beer” som slogan. Flat Tail menar nämligen att det är en slogan som de använt i tio år.

– Det är ingen hemlighet att du kan stjäla en hel del immateriell rätt när du har de fina pengarna från AB InBev. Men på riktigt, var ni tvungna att köra runt med lastbilen som har loggan vid vårt bryggeri? Nu väntar jag bara på ett hotbrev som gäller min egen slogan, skriver bryggeriets ägare Dave Marliave i sociala media.

Bryggeriet bestämde sig också för att tycka till om det hela i sociala media genom att posta bilden du kan se här ovan.