Miljonsmäll väntar för många bryggerier

En kanadensisk konkurs kommer att slå hårt mot ett stort antal bryggerier. Chansen att få tillbaka sina pengar är minimal.

Det är kanadensiska företaget Diversified Metal Engineering (DME) som ligger bakom de stora ekonomiska problem som väntar för flera bryggerier. DME har levererat bryggeriutrustning runt om i världen, men har nu begärts i konkurs.

De bryggerier som drabbas har betalat in pengar i förskott för utrustning som de nu ser ut att inte få ut. Enligt sajten Brewbound är bland annat följande bryggerier inblandade och har betalat in stora summor:

10 Barrel Brewing, Anchorage Brewing, Diageo, Foam Brewers, Labatt, Lord Hobo, Maine Beer Co., Monday Night Brewing, Moosehead Breweries, New Belgium Brewing, Night Shift Brewing, Notch Brewing, Tired Hands Brewing, och Wicked Weed.

Ett annat företag som drabbats är kanadensiska bryggeripuben Indie Alehouse i Toronto. De har förlorat 600 000 dollar, och räknar inte med att få tillbaka några av de pengarna.

– Om de inte vinner på lotteri vet jag inte hur de ska lösa det här. Det är inte mycket vi kan göra, säger ägaren Jason Fisher till sajten Good Beer Hunting.

Fisher tror att hans företag kan klara av den här smällen, men säger sig känna till flera kanadensiska företag som nu förlorar så mycket pengar att de aldrig ens kommer att kunna öppna något bryggeri.

Totalt är DME skyldiga över 20 miljoner dollar till 370 företag och banker, och minst 13 av dessa har krav på över 100 000 dollar.