Miljardintäkter för de största i USA

Jim Koch, grundare av Boston Beer Company och numera ägare av Dogfish Head som köptes av Sam Caglone, kan konstatera att företaget ser ut att fortsätta växa även i år. Foto: Boston Beer Company.

1,25 miljarder dollar. Så mycket sålde Boston Beer Company för under 2019. Det är en rejäl ökning men då räknas även numera Dogfish Head in.

Det här med stora hantverksbryggerier skiljer sig åt en hel del mellan USA och Sverige. Oppigårds, Poppels och Dugges skulle framstå som riktigt små i jämförelse med de största amerikanska craft beer-bryggerierna.

Ett av de allra största bryggerierna i USA som fortfarande räknas som craft beer är Boston Beer Company. Under året noterades en försäljningsökningpå runt 25 procent, men en stor del av det beror på sammanslagningen med Dogfish Head.

Dessutom producerar företaget betydligt mer än bara öl, och har numera cider, tedrycker och hard seltzer som säljer riktigt bra.

Totalt landade försäljningen på 1,25 miljarder dollar under 2019. Under fjolåret ökade försäljningen av hard seltzer och tedryckerna, medan öl och cider tappade en del.

När det gäller öl handlar det till största delen om varumärket Samuel Adams, som är spritt över stora delar av världen.

Med sammanslagningen med Dogfish Head avklarad, och med besparingar inte minst på säljsidan dä, står man väl rustade för att växa mer under 2020. Målet är att sälja för mellan 15 och 25 procent mer under detta år.