Gotländskt bryggeri gör rejäl satsning

Lost Island tar ett stort steg framåt i utvecklingen. Gotlandsbryggeriet är på väg att installera ett bryggverk på 1000 liter och planen är att satsa rejält offensivt.

Det är Jens Enderberg som står bakom bryggeriet och så här långt har han bryggt batcher på 250 liter per gång. Men nu skruvas alltså verksamheten upp rejält. Ett bryggverk på 1000 liter och sex tankar i samma storlek håller på att installeras vid Roma Sockerbruk utanför Visby.

– Det blir en stor skillnad och vi tänkte ta ett ordentligt steg direkt. Vi ville komma vidare och komma bort lite från hembryggningskänslan, säger Enderberg.

Tankarna har redan kommit och resten av utrustningen är på väg in. Enderberg hoppas på att kunna brygga större batcher inom en hyfsad framtid.

– Vi hoppas på att premiärbrygga runt 1 april om allt går som det ska.

Satsningen kommer förstås efter att ha analyserat marknaden och där ser han att det finns möjlighet att öka sin produktion.

– Vi känner att det finns en marknad för våra öl och det är tråkigt när ölen tar slut på Systembolaget hela tiden. Vi har inte heller hunnit med mer än några få restauranger, säger Enderberg.

När allt är på plats ska det också bli provsmakningskvällar. Till att börja med sker det för slutna sällskap.

– Vi hoppas att allt sådant ska vara i gång till sommaren, först vill vi hitta en bra och jämn kvalitet på ölen.

Just evenemangsdelen kan bli en intressant del av verksamheten framöver. Lost Island ligger granne med Gotland Whisky och i området finns också en cateringfirma.

– Vi hoppas på att få till ett bra samarbete på sikt.

Den utökade satsningen kommer framöver också att kompletteras med en ny flaskningsmaskin, och Jens Enderberg tror att någon kommer att behöva anställas.

– Jag startar upp det själv men på sikt kommer det att behövas någon mer.