Mikkel blir ambassadör för Röda Korset

Här är alla ambassadörer för Röda Korset 2021-2022. Foto: Pressbild

Mikkellers grundare Mikkel Borg Bjergsø blir en av danska Röda Korsets tio ambassadörer och ska hjälpa organisationen att samla in pengar.

I höstas fick Mikkel Borg Bjergsø en ny roll på Mikkeller när han lämnade VD-stolen på företaget för att bli kreativ ledare och få mer tid över till annat än den dagliga driften. I dagarna blev det klart att tiden även räcker till annat än Mikkeller när listan med ambassadörer för danska Röda Korset, Club 10, offentliggjordes.

– Vi är väldigt tacksamma för att Mikkel Bjergsø har gjort sig själv och hans företag tillgängliga för Red Cross Club 10. Club 10 handlar om skickligt entreprenörskap, hängivenhet, förmåga och vilja att göra skillnad för de svaga i samhället i Danmark och övriga världen. Det är något som Mikkel lever upp till och vi ser verkligen fram emot samarbetet, säger Anders Ladekarl, som är generalssekreterare för det danska Röda Korset.

Mikkel Borg Bjergsö blir en av tio ambassadörer för Röda Korset i Danmark. Foto: Thomas Steen Sørensen

Mikkel Borg Bjergsø ser fram emot att starta en rad spännande projekt under det år som han tillsammans med tio andra är ambassadör för Röda Korset.

– Jag har varit delaktig i ett antal projekt där jag använt mina resurser, min tid och energi för att skapa något som jag tror bidrar till en bättre värld. Som en del av Red Cross Club 10 får jag en unik möjlighet att använda min kunskap och mina kontakter för att samla in pengar för en organisation som gör mycket gott. Jag är både glad och stolt över det, säger han.

Redan nu har Mikkel många idéer om initiativ och events för att samla in pengar till Röda Korset. Och han kommer då att använda det stora nätverk han byggt upp under åren med Mikkeller och de resurser som finns i nätverket, något som inkluderar anställda, fans, konsumenter och medlemsklubbar som Mikkeller Running Club och Mikkeller Cykling Club.

– Även om det är jag som person som är med på Club 10-listan så ser jag det som ett projekt som involverar såvl Mikkeller som helhet som våra vänner och samarbetspartners. Jag siktar på att aktivera så många människor som jag kan och jag hoppas att alla jag känner vill stödja mig och Mikkeller i detta projekt.

Läs mer här.

Mikkel lämnar vd-rollen på Mikkeller