Premiärölen försvann på väg till bolaget

Kalle Andersson och Nina Schultes har fått ringa många samtal för att försöka ta reda på var deras öl som skulle till Systembolaget finns. Foto: Montage.

Premiär i Systembolagets tillfälliga sortiment. Då försvann Snausarves öl under transport och en pall saknas fortfarande.

 

I tisdags var det en stor dag för Snausarve Gårdsbryggeri på Gotland. Eller skulle vara en stor dag i alla fall. Det var nämligen inplanerat två öl i Systembolagets tillfälliga sortiment, något som det gotländska bryggeriet inte varit med om tidigare. Det handlar då om två spontanjästa öl som man fått mycket beröm för av de som provat det tidigare.

Men fortfarande, två dagar efter lanseringsdatum är en del av ölen försvunnen.

– Ölen hämtades 8 juni och lämnade ön 9 juni. Sedan har vi inga uppdateringar på den pall som skulle till Malmö. Det är jättetråkigt när det blir så här, säger Kalle Andersson på bryggeriet.

Han har lagt mycket tid på att ha kontakt med både Systembolaget och transportföretaget, och fortfarande ska ölen levereras till Göteborg och Malmö.

– Ölen som ska till Göteborg är på en lastbil och borde vara framme under dagen om den inte redan är det. Men ölen som ska till Malmö vet ingen något om, säger Andersson.

Även leveranserna till andra butiker samt två av Systembolagets depåer blev försenade och även om det inte handlar om massor av öl så är det förstås trist när en premiär blir försenad på det här sättet.

– Systembolaget har ända varit ganska softa mot oss, om ölen inte är hittad till på fredag så lägger de en ny order. Problemet är bara att ett av ölen nästan är slut hos oss, säger Andersson.

För ölintresserade i Göteborg ska det alltså gå att köpa Snausarves båda öl i Ölstudion under eftermiddagen. När det gäller ölen till Malmö är förhoppningen att den pallen ska dyka upp någonstans.

– Ingen verkar ha en aning om var den ölen finns. Det känns jävligt tråkigt med det här, vi hade verkligen sett fram emot den här lanseringen.

Den som vill beställa ölet ska kunna göra det nu.

UPPDATERING:

Ölen som ska till Malmö har nu hittats och ska finnas i butik i morgon, fredag.