Medlemsklubb försöker hitta sin roll

Bildspel

Bild 1 av 3

Linus Norén drogs in i Beerbliotek Member’s Club redan från början. Nu är han ordförande.

Beerbliotek Member’s Club grundades våren 2015. Två år senare har man 238 medlemmar och på lördagen samlades 30-40 av dem till årsmöte. Men det är är en förening i något av en identitetskris.

– Tanken med Beerbliotek Member’s Club var att organisera pubkvällar och främja ölkulturen generellt, säger Linus Norén, ordförande och medlem sen starten i föreningen.

– Vi står för eventen och Beerbliotek för lokal och personal, när det behövs.

Man har också haft en del pubkvällar, men i fjol öppnade dock Beerbliotek sin egen bryggeripub och behovet av ytterligare pubkvällar organiserade av medlemsklubben mer eller mindre försvann då, enligt Linus.

– Sen bryggeripuben kom har vi en ganska oregelbunden verksamhet.

Senast man möttes var inför GBG Beerweek då medlemmarna fick chansen att smaka på GBG Beer Week Session IPA 2017 en timme före alla andra. Medlemmarna fick även förtur på biljetterna till Beerblioteks Troublemakers Party under ölveckan.

– I och med att bryggeripuben finns tittar vi nu på helt andra typer av arrangemang som vi kan göra. Bussresor och Beer makers dinners till exempel, säger Linus.

– Bland annat har vi planer på att arrangera en resa till Brewskival för medlemmarna.

Själv stod Linus inför omval på årsmötet.

– Jag blev ordförande för att jag ändå är den som sköter det mesta i föreningen, berättar han.

Något som han lär få fortsätta med med tanke på att han också blev omvald. Övriga i styrelsen är Andreas Henriksson, Mats Nilsson, Charlotte Eriksson, Magnus Grannas, Erik Gustafsson och Bengt Olofsson. De två sistnämnda är nyval.