Marcus vill satsa på Barski utomlands

Marcus Hjalmarsson har planer för en bar i Oslo. Foto: Peter Lindh.

Norge blir en viktig del när Marcus Hjalmarsson och Brewski utvecklar verksamheten. Numera har han eget distributionsbolag där och dessutom ska det bli en bar i Oslo.

Beernews har vid flera tillfällen skrivit om Helsingborgsbryggeriet Brewskis framfart i USA, där man brygger öl hos Tampa Bay Brewing Company. Det sker också export till en rad andra länder, men nu är det Norge som det läggs fokus på.

Under en tid har ölen som skickats till Norge tagits om hand av ett eget bolag med namnet Beerski.

– I januari sålde vi som vi gjorde under hela förra året. Det går riktigt bra, säger Marcus Hjalmarsson.

Det nystartade företaget ska också hjälpa bryggerier som Morgondagens, Duckpond och Oppigårds med export till vårt grannland. Dessutom finns det plats för ytterligare något bryggeri i den satsningen.

Men fokus på Norge stannar inte där. Hjalmarsson vill nämligen också öppna en Barski i Oslo. I Helsingborg har satsningen på ölbaren Barski satt sig och blivit väl mottagen av lokalbefolkningen.

Nu hoppas Hjalmarsson på något liknande i Oslo.

– Vi håller på och tittar på en fastighet i Oslo, jag vill helst vara vid hamnområdet vid Aker Brygge, säger Hjalmarsson.

Någon exakt tidsplan för projektet finns inte, framför allt med tanke på Coronaviruset och dess härjningar. Men förhoppningen är att ha klart med fastigheten ganska snart.

– Det kan bli start under det här året, säger Hjalmarsson.