Många nyheter när Lycke växlar upp

Bildspel

Bild 1 av 7

Hannes Rebas, Raissa Cherian och Andreu Blai Herrero blir de tre som ska sköta den dagliga verksamheten hos Lycke Bryggeri.

Flera nyanställningar, nya öl och ny design. Det händer en hel del spännande saker hos Lycke Bryggeri just nu.

Efter att engelsmannen Jonnie Read bestämt sig för att börja på Stigbergets behövde Lycke hitta en ny bryggare. Det blev två i stället.

Raissa Cherian och Andreu Blai Herrero kommer att dela på huvudbryggarsysslan i fortsättningen.

– Det ska bli kul och jag tror vi kommer att jobba bra tillsammans, säger Cherian.

Hon har utbildat sig till bryggare i Berlin, där hon var kurskamrat med Bernardo Gava som nu jobbar på Spike. Efter utbildningen bryggde hon öl i både Tyskland och Indien, och har dessutom jobbat hos Pang-Pang i Stockholm innan hon landade i Göteborg.

Andreu Blai Herrero kom till Sverige i fjol och har jobbat på Beersmiths innan han kom till Lycke. Han ser det som ett spännande tillfälle att komma till det bryggeriet, när det ska tas fram en hel del nya öl.

– Det finns en grund med bra öl som vi inte behöver göra så mycket med, men det ska bli kul att ta fram nya sorter. Jag vill göra lite öl med frukt, säger han.

– Jag skulle verkligen gilla om vi börjar att göra suröl. Jag ser gärna att vi har ett fatprogram på längre sikt, säger Cherian.

En ny design ska också lanseras och den har skapats i samarbete med Andreas Remfeldt. Hannes Rebas är den som håller i marknadsföring, inköp, planering och sälj på bryggeriet. Även han är ganska ny på Lycke, men nygammal i lokalerna.

– Jag jobbade här med Poppels, men provade sedan att starta eget i en annan bransch. Men sedan i höstas är jag tillbaka inom ölet, säger han.

Den nya designen ska synas genomgående och vara en del av Lyckes offensiva satsning.

– Det kommer komma nya etiketter och fatskyltar till alla öl, ny hemsida, brandade glas och annan merchandise.

Han är också imponerad av de nya bryggarna som nu ska ta Lycke framåt.

– De är jätteduktiga även om mycket är nytt. De har redan gjort provbatcher och vill göra nya öl. Vi ska köra på med storsäljarna men också ta fram en hel del ny öl, säger Rebas.

De båda humliga ölen Bomb Bay och Green Flash to New England blir de första ölen med ny design och de kommer på Systembolaget i juli.

Även säljaren Oscar Jansson kommer att ansluta till bryggeriet och då är den nya styrkan komplett.