Många bryggerier är hotade i New York

Många bryggerier är hotade i New York. Foto: PIxabay.

Kommer New York att förlora hälften av sina bryggerier på grund av corona-virusets framfart? En ny enkät antyder att det kan bli så.

Delstaten New Yorks bryggerier har drabbats hårt av corona-viruset. Verksamheter stängdes ner tidigt men området är det kanske hårdast drabbade av alla i USA.

Det är tufft läge även för delstatens många bryggerier. De drygt 400 bryggerierna kämpar för överlevnad i en nedstängd delstat där ölförsäljningen rasat för många.

I en ny enkät konstateras hur stora problemen är. Där svarar 46 procent av bryggerierna att de klarar en till tre månader men inte mer. Ytterligare 25 procent säger att de kan klara upp till sex månader innan de går under.

Nyligen meddelades att nedstängningen, som är bestämd fram till 15 maj, med stor sannolikhet kommer att förlängas, men att vissa delar av delstaten kan få minskade restriktioner.

Bryggerierna i delstaten New York har tillsammans över 20 000 anställda, och många av de personerna går nu hemma i väntan på att restriktionerna ska släppa.