Malmöpuben satsar på att brygga egen öl

Bildspel

Bild 3 av 4

Två av de senaste ölen som bryggts.

De jobbar båda i baren på Green Lion i Malmö. Men numera brygger de också pubens egna öl. Sara Stomberg och Cimon Tullgren är nöjda med responsen på de första ölen.

 

Green Lion köpte tidigare in ett specialöl som fick namn efter puben. Men nu finns helt andra möjligheter att ta fram egna öl med ett bryggverk i pubens kök.

– Det är kul att vi nu kan brygga öl som folk känner för att prova. Nu gör vi vår egna hazy-IPA och imperial stout, säger Sara Stomberg.

Hon ansvarar för bryggningen tillsammans med Cimon Tullgren och de båda jobbar också i baren. Bryggverket på 60 liter gör att man kan ha två fat av varje öl.

– Ölet som köptes in var en lager, nu är det mer fokus på olika hantverksöl och det är kul att husets öl inte bara är en lager, säger Stomberg.

Som så många andra började ölresan med att brygga hemma. Nu känner de sig redo på att bjuda på ölen via Green Lion.

– Det känns bra att satsa i den här storleken. Det är kul att få ut ölen till gästerna och direkt på feedback, säger Tullgren.

Ölutbudet anpassas till viss del efter årstiderna, och ett av de senaste ölen är en hallonsaison.

– Det känns lite vårigt och kan passa bra nu, säger Tullgren.

– Det blir många nya öl men vi kan också brygga samma öl igen om de blir populära. Vi har en hazy lager och en New England-IPA som blivit populära så de kommer nog tillbaka, fyller Stomberg i.

Satsningen kommer i en tid när de märker av att gästerna är alltmer medvetna om vilken öl som de vill dricka.

– Nu börjar även gemene man få upp intresset, då känns det kul att vi kan erbjuda våra egna öl, säger Tullgren.

Satsningen följs upp med en översyn av även det övriga ölutbudet.

– Vi vill satsa mer på lokal öl, det gäller både på burk och på fat, säger Stomberg.