Magnus längtar efter bananöl från Brewski

Magnus Björnstjerna svarar på våra sommarfrågor. Här på bild tillsammans med Elmer Eklund. Foto: Privat.

Magnus Björnstjerna längtar en hel del efter ett öl som Brewski inte har bryggt ännu. Det och mer berättar han om i vår sommarserie.

 

Björnstjerna jobbar på Omnipollo och här är alla hans svar.

1. Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under året? Motivera.

– Jag har druckit mycket folköl i år och där har Stigberget verkligen visat framfötterna med högkvalitativa alternativ som både är goda och stiltypiska inom stilar vi kanske annars inte fått se så mycket. Sedan är Brewski alltid likställt med hög kvalitativ och de har tagit ytterligare kliv i år.

2. Tror du att svenskarna kommer att gå på krogen igen i samma utsträckning som före pandemin när restriktionerna är borta? Hur kommer kroglivet att se ut?

– Nu är Sverige så mycket större än storstäderna så min spaning är skev redan där, men  här ser jag en yngre publik som nu börjar hitta till god öl och den typen av krogar och restauranger och de kommer nog inte förändra sig så mycket. Med en äldre publik så är det nog helt upp till var och en, så beror nog lite på vad för klientel krogarna i fråga hade innan. Men jag hoppas och tror att alla ska känna sig trygga sen och få dricka god öl. Det öppnar ju samtidigt lite nya hak och visst är jag lite rädd för att fler nya kedjor ska slå sig in nu i lokalerna som finns och ta bort det genuina och småskaliga. Samtidigt så finns det eldsjälar som vill satsa på sin dröm om en krog oavsett, och det ska vi uppmuntra. Så jag tror att 2022 kommer få se många nya trevliga krogar, kolla bara på bygget med Ivans Pilsnerbar på Ringön.

3. Vad ska bli eller har varit det bästa med sommaren 2021?

– Rent personligt, att äntligen få vaccinera sig och förhoppningsvis kunna träffa vänner och familj lite lättare. Annars så är det äntligen dags för lite events runtom i Sverige och jag ser fram emot att få resa runt och träffa alla de vi inte kunnat möta face to face på länge, särskilt nu när vårt (Omnipollos) bryggeri börjar få ut riktigt, riktigt vassa öl jag vill kunna dela med mig av till folk.

4. Vilka tre öl skulle du ta med dig till en öde ö?

– Pabst Blue Ribbon, alltid PBR. En kall Pabst och bara hänga med vänner. Öl behöver inte vara så knussligt eller hela ens liv. Våga släpp pretentioner om haze IPA eller råbarkade Saisons, det är bara öl. Sedan Banana Pie från Brewski, nu har inte Macke bryggt den än men som banana head driver jag en kampanj för ölet. Slutligen något från Nyköping Brewing Company, kvalitet rakt igenom på allt de släpper.

4. Vilken är din favoritkombination när det gäller mat och öl?

– Jag har ibland svårt för saker från havet men löjrom och en kall wit är alltid en klassiker. Sen älskar jag burgare och det och en iskall pilsner hittar alltid hem.