Ölets Dag i gång för tionde året i rad

Magnus Carlsson och Maggan Lander var några av de tidiga gästerna hos Dugges och de köpte bland annat med sig en låda folköl. Foto: Ronny Karlsson.

Ölets Dag är i full gång runt om i landet. Hos Dugges Bryggeri inleddes dagen tidigt med rundvisning och folkölsförsäljning.

 

Ölets Dag genomförs för tionde året och det är hela 111 olika evenemang anmälda till arrangerande Sveriges Bryggerier.

Dugges Bryggeri i Landvetter har varit med nästan alla gånger.

– Vi gjorde ett uppehåll det året vi byggde om här, men annars har vi varit med. Det finns många evenemang med öl i dag, men det är kul att hitta på lite spektakel, säger bryggeriets grundare Mikael Dugge Engström.

Han gläds åt att det finns gott om evenemang i Göteborgsområdet, och hos Dugges gick det att få en rundvisning i bryggeriet och dessutom kunde man köpa folköl, t-shirts och annat.

– Ölets Dag är stort i Göteborg eftersom vi är Sverige ölhuvudstad. Det är många som är engagerade i det här, säger Engström.

Matt Miller var en av personerna på Dugges som skötte försäljningen.

Målet med Ölets Dag är att visa upp de öl som produceras och att låta gäster provsmaka där det är tillåtet,. Men det handlar också om att presentera personerna som brygger ölet och att visa upp det hantverk som ligger bakom varje öl som svenskarna dricker.

Evenemanget genomförs alltid den tredje onsdagen i juli.

– En del undrar varför man lagt det mitt i sommaren, men det är ju då folk är lediga och har tod att komma och besöka oss, säger Engström.

Här hittar du alla evenemang som genomförs i dag.