Pubpremiär efter ett års hårt arbete

Karl-Johan Eriksson är en av sex personer som står bakom den nya satsningen i Karlskoga. Foto: Peter Lindh.

I ett år har de jobbat hårt med sitt taproom. Nu, lagom till semestern, håller man öppet för allmänheten hos Karlskoga Bryggeri.

 

Beernews berättade i fjol om de sex killarna som driver Karlskoga Bryggeri. De hade då tagit över pubdelen från en nedlagd restaurang och skulle bygga sitt eget taproom.

Nu är man klara med allt arbete och i förra veckan var det premiär.

– Det känns jättebra att vara klara och det har varit bra intresse. Vi har ju egentligen inte gjort så mycket marknadsföring, säger Karl-Johan Eriksson, som är en av de sex delägarna.

Tanken är att framöver ha öppet för slutna sällskap, men under juli kör man öppet för allmänheten i tre veckor.

– Vi har plats för 100 sittplatser totalt så det är ganska stort, det är vi själva som jobbar i baren och köket, säger Eriksson.

Här är ölen som serverades under premiärveckan.

I samma lokal bryggs också ölen som serveras. Där finns ett bryggverk på 200 liter och ett på 20 liter. De används ungefär lika mycket och det gör att det ofta tas fram nya öl.

– Efter sommaren kommer vi även att ha öppet hus den sista lördagen i varje månad, då kan allmänheten komma hit precis som nu, säger Eriksson.

Efter ett års hårt jobb känns det förstås skönt att vara i gång, och se att Karlskogaborna är nyfikna på puben.

– Det är jätteroligt. Nu säljer vi i princip ingen öl till andra krogar. På sikt ska vi ha lite gästöl från andra bryggerier som finns runt omkring oss, säger Eriksson.