Lyckat samarbete ett lyft för alla

Importbolaget Beer Me har fått ett lyft i och med samarbetet med Evil Twin. Dessutom har man tillsammans hittat en ny väg in på Systembolaget.

Det var i höstas som dansk-amerikanske Jeppe Jarnit-Bjergsö med sitt Evil Twin började att jobba med det ganska nystartade importföretaget Beer Me.
– Något gör vi väl rätt när ett stort namn som Evil Twin väljer en liten aktör som oss, säger Pontus Wallman på Beer Me.
Framför allt är det samarbetet med Poppels och bryggning av en amerikansk öl i Sverige som har fått uppmärksamhet. Poppels i Jonsered har bryggt Imperial Biscotti Break åt Evil Twin, och det har tagit ölen in i det lokala sortimentet på Systembolaget.
– Ingen har gjort så tidigare och det kommer att fungera bra. Vi kan växa organiskt på Systembolaget i takt med efterfrågan, säger Wallman.
Samarbetet mellan de tre parterna har så här långt fungerat väldigt bra.
– Jeppe är jättenöjd med Poppels och de jobbade i hop i onsdags med ölen. Poppels hade lite överkapacitet efter sin expansion och då passade det här samarbetet väldigt bra, säger Wallman.

Det lutar också åt att Evil Twin framöver kommer att brygga fler öl i Sverige. Jeppe Jarnit-Bjergsö öppnade för det i en intervju med Beernews tidigare i veckan, och Pontus Wallman är inne på samma linje.

– Om det här fungerar bra och alla är nöjda så känns det naturligt att utöka samarbetet.