Lyckad premiär för Ölgäris nya öl

Bildspel

Bild 1 av 9

I Malmö var det release på Malmö Brewing Co och där fanns bland andra Josefin Sjövall, Li Johansson och Irina Carlén. Privatbild

I går var det release för Ölgäris och Nordic Kiwi Brewers nya öl på tre platser i landet: Malmö Brewing Co, Whippet Lab i Stockholm och Haket i Göteborg. Och att döma av reaktionerna så var det en lyckad satsning.

I Göteborg fanns Denise Formsma från Nordic Kiwi Brewers för att servera Fir Fox Sake som ölet har döpts till. 

– Det är egentligen alternativ två, vi hade ett annat namn först men tyckte inte att det fungerade. Så vi la ut frågan i på Ölgäris FB-sida och då fick vi det här förslaget, säger Denise Formsma.

– Vi kom fram till att det skulle vara en höstöl, och namnet gav den känslan. En öl till alla, och om du inte håller med så ligger Fir Fox Sake möjliga associationer bra till också. Ölgäris vill inkludera alla och det är därför vi har valt de krogar vi har valt också – för att de är inkluderande och välkomnar alla.

Ölen är en Amber Ale och togs fram efter en workshop i augusti där deltagarna testade olika öl och kom fram till att det var just denna de ville göra. Totalt har NKB gjort 1000 liter där en mindre del har lagts på fat för releasen, och resten på burk för försäljning på Systembolaget.

– Sen får vi se, om Ölgäris vill och den går bra så kan vi göra mer, säger Denise Formsma. 

På Haket fanns betydligt fler unga tjejer än vanligt en vardagskväll på releasen och en blick på glasen visade samstämmigt att det för Ölgäris-ölen de var där i första hand.

– Man kan inte säga annat än att Fir Fox Sake var väldigt bra!”, säger Andrine Johansson, en av gästerna på Haket.