Dags för Ölgäris att ta fram ett nytt öl

Bildspel

Bild 1 av 5

Denise Kim från Nordic Kiwi Brewers och Josefine Törnqvist, grundare av Ölgäris, var nöjda med kvällen.

 

Flower Power Sour blev en succé. Nu kommer nästa öl från Ölgäris och den här gången ska bryggningen ske i Stockholm.

Ölgäris är Facebookgruppen för ölintresserade tjejer och icke binära som blivit en succé. Efter att Josefine Törnqvist, tidigare Olsson, startade den har nästan 5500 personer anslutit sig.

I våras tog man fram ölet Flower Power Sour som bryggdes hos Dugges och blev en succé både på Systembolaget och på krogar runt om i landet. De 17000 flaskor som gick till Systembolaget är i princip slut.

Nu är det dags igen för en ny öl.

– Vi vill göra en uppföljare och den här gången ta fram ett öl som passar bra att dricka när det är lite mörkare och kallare ute, säger Törnqvist.

Precis som förra gången har det genomförts en workshop där deltagarna i grupper fått ta fram förslag på öl. I förslaget har det handlat om såväl smaker som design av etiketter. Den här gången var det samling på Whitmans Deli i Stockholm och nio förslag togs fram under kvällen.

– Vi hade en liten ölprovning och sedan fick deltagarna ta fram sina förslag.

De nio förslagen kommer att läggas upp i Ölgäris under dagen och sedan får medlemmarna rösta på sin favorit. Förslaget med flest röster kommer sedan att bryggas hos Nordic Kiwi Brewers på Ekerö.

– Denise på bryggeriet ville genomföra en bryggdag för Ölgäris och då tänkte vi att det här var bra att slå samman med det. Det blir en mindre batch än hos Dugges men vi hoppas att ölet ska komma på Systembolaget i december, säger Törnqvist.

Nu är det alltså upp till medlemmarna i gruppen att välja vilket vinteröl de helst vill dricka i slutet av året. Omröstningen pågår fram till och med fredag och därefter presenteras vinnaren.