Lyckad premiär för fest med öl och gin

Bildspel

Bild 15 av 15

Det blev en trevlig stämning på festivalen under lördagen. (Foto: Chris Hultgren)


 

Öl, gin och en hel del besökare. Det blev populärt när Stockholms Bränneri och Modernist hade festivalpremiär.

Festivalen gick under namnet Stockholm Gin- och ölfestival och genomfördes på Fåfängan i närheten av slussen. Sju bryggerier och tre destillerier samt en ren producent av tonic deltog under två dagar under ett större partytält utanför Fåfängans Cafe/restaurant.
Varje smakprov kostade en dryckesbiljett och i kiosken kunde man även handla enklare mat som korv, hamburgare eller lax med potatissallad.

På lördagen var det relativt lugnt de första timmarna och man kunde ganska enkelt prata med bryggare och utställare om deras produkter och framtidsplaner. Under eftermiddagen började det strömma till folk och det blev ganska snart aningen trängre i tältet. Man kunde hela tiden röra sig rätt enkelt mellan båsen för att få påfyllning i glaset.

Enligt Modernist var detta deras första festival och de var klart nöjda med responsen på festivalen. Med sig hade dem även två stycken brygder gjorde bara för festivalen, en saison med mangopuré och passionsfruktspuré tillsatt i jäsningen samt en sur saison med körsbär och hibiskus. Båda läckra fräscha sommaröl.

Helt klart en trevlig tillställning som vi hoppas på att kunna få återse.

CHRIS HULTGREN