Johan vill bara köra lagligt över bron

Han har polisanmälts och fått regeringen att vilja ändra lagen. Men Johan Segerberg fortsätter att köra ut alkohol till Skånekunder på kvällar och helger.

Segerberg står bakom sajten Bubblig.se, där han erbjuder hemkörning av alkohol till kunder i Skåne. Han gör det lagligt eftersom beställningarna går till Danmark och sedan körs den beställda alkoholen över Öresundsbron och till respektive adress.
Segerberg säger sig ha full koll på gällande lagar.
– Jag kollade om det fanns något hinder i lagen för att korta ner leveranstiden från en vecka till några timmar och det fanns faktiskt inga sådana laghinder. Och då var det lika bra att köra, säger han till sajten ehandel.se.
Sajten följde med Segerberg under en av hans arbetsdagar och under den turen var kunderna ofta personer som inte hade hunnit att ta sig till Systembolaget.
Hans tjänst har polisanmälts, men den utredningen lades ned då han följer gällande lag. Nu jobbar dock regeringen med ett nytt lagförslag och då är Bubblig.se i farozonen.
– Jag vill ju bara bedriva en laglig verksamhet, så det är svårt att se hur jag ska kunna driva den verksamhet som jag gör just nu, om lagförslaget går igenom rakt av. Men så som jag förstått det är det vissa remissinstanser som påpekar att lagförslaget inte skulle hålla i EU-rätten, så vi får väl se vart det landar, säger han.
Läs hela artikeln här.