Luxusöl redan från början för Michael

Sommar 2017

Michael Nathhorst på Hyllie Bryggeri valde öl noggrant redan från start. Det berättar han i vår sommarserie.

1. Vilken öl var den första som verkligen gjorde att du fick ett ölintresse? Vad var speciellt med den ölen?

– Ja det är förlängesedan för att kunna minnas, men det va troligtvis en dansk som öppnade den dörren, då Köpenhamn ligger runt hörnet. Och det speciella… tja, det va nog att jag aldrig kunnat hinka i mig tio fulburkar på rad som dom andra, utan jag hade min kasse med luxusöl som dansken säger!

2. Vilken/vilka öl tar du allra helst med dig till stranden en varm sommardag?

– Beror helt klart på underlaget, om man har handduk eller badenbaden med ölhållare så att säga, men burk då dom är lättare och inte går sönder är en vinnare i alla lägen, Och när Dead Pony kom från Brewdog på 3,8% gick det många, men nu finns det så mycket mer på burk och mer kommer, det gillas.

3. Vilken är den godaste öl du någonsin producerat/sålt? Vad är så bra med den?

– Tja det borde ju vara #doublenitrostout som va ett en halvgalen ide om att inte spara på något…. eller va det kanske den där fläder witen, som jag tappat bort receptet på… flädern kommer vi göra ett nytt försök med och sen servera i solen på Brewskival i sommar.

4. Vilket bryggeri har varit bäst i Sverige under 2017?

– Hittills i år får Brewski den medaljen alla dagar i veckan för sina goda galenheter, men frågan är om inte bröderna Ek ligger i ytterfilen med något stort i kikaren!

5. Hur kommer Öl-Sverige att förändras de närmaste tre åren?

– Hmm svår fråga, Men medelstora microbryggerier fortsätter att växa, antalet lokala mindre bryggerier kommer nog vara ungefär samma, men några försvinner och några tillkommer.
Sen kommer det säkert att säljas mindre av volymöl och istället blir det mer craft i focus.
Självklart hoppas man även på någon form av gårdsförsäljning kommer bli verklighet för att främja alla som har någon form av hantverks rörelse!

6. Vem vill du allra helst ta en öl med den här sommaren? Varför just den personen?

– Oj ja, den listan kan göras lång… men en riktigt kul filur som jag inte hunnit svänga en bägare med än är ju Rasmus Herbertsson på Mikkeller bar Stockholm, men det blir av i sommar när Hyllie intar huvudstaden!