Hyllie redo att göra en storsatsning

Erik Frithiof och Michael Nathhorst vill göra en storsatsning i Malmö. Foto: Privat.

Eget bryggeri, taproom och en ny bryggare. Det är målet när Hyllie Bryggeri startar en nyemission som kan ge fem miljoner kronor.

Nyemissionen startades under onsdagen och ska ge ett välkommet ekonomiskt tillskott.

– Fem miljoner känns som ett rimligt mål, vi tänker att det är vad vi behöver för att genomföra allt vi tänkt oss, säger Erik Frithiof på Hyllie Bryggeri.

Under våren har man kontraktbryggt flera av sina öl, men nu är planen att starta ett eget bryggeri i Malmö. Man förhandlar om lokaler och hoppas på en lösning där under sommaren.

De pengar som kommer in ska sedan gå till ett bryggverk på 2000 liter och åtta tankar i samma storlek. Dessutom ska en bryggare anställas och en burklina köpas in.

– Vi tror att det finns människor som vill vara med på den här resan. Både mindre och större investerare, säger Frithiof.

På sikt vill man också öppna ett separat taproom i Malmö, men först ska bryggeriet stå klart.

– Vi kommer också att kunna ha provsmakningar vid bryggeriet. Men på sikt ska det bli ett taproom, vi har inspirerats av Benchwarmers i Helsingborg som gjort så.

En ny bryggare har också hög prioritet och det ska ge tid för grundaren Michael Nathhorst och Erik Frithiof att jobba med andra delar i företaget.

Det finns möjlighet att satsa pengar på olika nivåer för de intresserade.

– Det är jättesvårt att säga hur stort intresset är, men vi hoppas att det är många som är nyfikna, säger Frithiof.

Med den nya utrustningen på plats är planen att etablera sig som en viktig aktör i Skåne, samt att via Systembolaget lyckas nå ut med sina öl över hela landet.