Lokala öl i fokus när fik blir till ölkafé

Bildspel

Bild 1 av 3

Bengans Fik blir Fyrens Ölkafé när Jenniann Johannesson och Emma Jonsson tar över.

Lokala öl sätts i fokus när Bengans Fik i Göteborg blir till Fyrens Ölkafé. Planen för Emma Jonsson och Jenniann Johannesson är att samarbeta med många olika bryggerier.

Det är fiket intill den välkända skivbutiken Bengans i Göteborg som nu byter skepnad och blir till ett ölkafé. Emma Jonsson och Jenniann Johannesson har båda jobbat där i några år, och när chansen att ta över dök upp så ville de ta chansen.

– De som driver Bengans kände att de inte hade tid längre. Vi ska inte ändra jättemycket direkt, men siktar på att ha mer öl, säger Jonsson.

Inför premiären på lördag har möblerna bytts ut och en del av ytorna har målats om. På sikt ska även menyn förändras, även om inriktningen inte blir så annorlunda.

– Vi gör den mesta av maten själv och även om vi ändrar en del så ska det fortfarande vara ett folkligt käk, säger Johannesson.

När det gäller lokal öl har det så här långt varit fokus på Majornas Bryggeri och Stigbergets. Så ska det fortsätta, men planen är att ha med många olika Göteborgsbryggeriers öl i kylarna.

– Vi hoppas kunna ha öl från alla bryggerier, säger Johannesson

– Dessutom är tanken att vi ska ha en gästtapp för lokal öl, säger Jonsson.

På lördag är det premiär för ölkaféet och de nya ägarna känner sig redo, även om det varit mycket jobb de senaste dagarna.

– Det här känns jättespännande. Vi har ju vetat om att vi ska ta över ett tag men när det närmar sig premiär känns den som den kommer ganska plötsligt ändå, säger Jonsson.

De hoppas förstås på en välbesökt nypremiär och sätter musiken i fokus.

– Det blir en massa dj-s och vi kommer att ha tre olika band som spelar, säger Johannesson.